dilluns, 1 de juny del 2009

Temporada 2008-09 (em cau la baba)

Sembla increíble, i ho és. Amb un any hem passat de la desgràcia a la glòria. Del passotisme i els problemes de Rijkaard, Ronaldinho i Deco a l'unió de tots els companys de vestidor. Laporta està satisfet, perquè no es parla de la moció de censura de fa un any. I el millor de tot, Josep Guardiola.

Imposant les normes bàsiques que ha de tenir un equip ( horaris, autoritat, etc...) ha sabut fer un bloc entre tots els jugadors, perquè tots s'entenguin entre ells i no hi hagi mal rollo, potser si la pilota no hagués entrat com ho ha fet, potser si que hi hauria aquest mal rollo. Però Guardiola es veu capaç de dirigir aquest equip.

Pel que fa als jugadors: Messi s'ha consolidat com el millor jugador del món fent jugades i gols inversemblants. Iniesta ha estat brutal, el millor de la temporada, fa jugades espectaculars i ha començat a xutar amb resultats bons ( gol del Chelsea o gol contra el Sevilla). Xavi segueix al seu ritme, ell és el motor de l'equip, té molta visió de joc, i quines passades que fa! Valdés ens ha salvat més d'una vegada i a sobre se l'ha discutit. Hem amortitzat el preu de Daniel Alves, que corre com una llebre al lateral dret. Puyol segueix sent el capità de referència. Sens dubte la revolució ha estat Gerard Piqué, mereixent-se el lloc a l'alineació gràcies a la seva gran autoritat a la defensa ja que és molt alt. Silvinho és el veterà de l'equip, només per la seva intel·ligència ja el renovaria. Eto'o ha estat letal amb 30 gols a la lliga però no suficent per aconseguir el pichichi, ara tenim el dubte de si s'ha de quedar o no. El jugador revel·lació és Sergio Busquets, que ha passat de jugar a tercera divisió a la final de la Champions. Bojan també ens ha tret d'algún problema, però bé, ha de madurar. I acabo parlant de l'estafa de Hleb i Cáceres que els vam fitxar perquè no juguéssin. Per cert Milito, aviam si et recuperes...

Seria difícil escollir al millor jugador de tots, perquè la gràcia d'aquest equip és que juguen entre tots, i que no hi han individualitats (en general). El bo de tot això és que aquest cicle acaba de començar i que esperem que duri moltes i moltes temporades.

1 comentari:

Albert ha dit...

És impressionant!
Hem amortitzat el preu d'Alves, però no el de Hleb ni el de Cáceres, que van costar un dineral.

Adéu!