diumenge, 27 de desembre del 2009

Any 2009: El Barça de les sis copes i més

Quan recordarem aquest any 2009, sense dubte, el millor que hem viscut és el Barça d'un jove i valent Josep Guardiola, que amb l'espírit culé però sense experiència, ha portat el conjunt blaugrana a la victòria de tot, al més allà. Moments inoblidables de la consecució de sis títols, com són el 2-6 al Bernabéu, el gol d'Iniesta inextremis a Stamford Bridge, l'aturada de José Pinto a Mallorca, el cop de cap de Messi a Roma, el gol de Pedro a la pròrroga contra el Shaktar per aconseguir la Supercopa d'Europa, els bons gols de Bojan tant a la final de la Copa com a la Supercopa d'Espanya, el gols de Pedro i Messi a Abu Dhabi que feien la remontada èpica, les llàgrimes de Guardiola, els premis concedits a Messi, una nova estrella com és Pedro, la col·laboració de Eto'o i Ibra en moments diferents, etc...

Però han passat altres notícies durant 365 dies, i els anem a repassar:

Futbol: Com hem dit el Barça s'ho emporta tot. El Reial Madrid pateix una greu crisi tant institucional com a la banqueta, però durant l'estiu arriba novament Florentino Pérez per il·lusionar alas aficionats madridistes fitxant a moltes estrelles del món del futbol (C. Ronaldo, Kaka´, Benzema, etc) gastant-se 254 milions d'euros.

L'Espanyol pateix per quedar-se a primera divisió, estrena estadi a Cornellà-El Prat i se'ls hi mort el capità Dani Jarque.

A segona divisió, Girona i Nàstic es mantenen. A l'estranger, Manchester United, Wolsburg, Girondins, Inter, AZ Alkmaar, es proclamen campions de les seves lligues.

En les seleccions, Argentina de Maradona pateix per classificar-se pel mundial, Espanya perd la Copa Confederacions però mostra bon joc. Cruyff nou seleccionador català.

Bàsquet: El Regal Barça es proclama campió de l'ACB derrotant al Tau de Vitòria, i arriba a la Final four, però acaben eliminants. Manresa i DKV Joventut es mantenen correctement a la taula classificatòria de l'ACB.

Però el fet de que Pau Gasol hagi aconseguit l'anell de l'NBA amb el Lakers també ha acaparat molta atenció, perquè ha estat el primer espanyol en aconseguir-ho. Rudy Fernández fitxa per Portland. Ricky Rubio fitxa pel Barça després de que el club blaugaran pagués una bestiesa.

La selecció espanyola de bàsquet, guanya l'europeu de bàsquet.

Motor: En fórmula 1, els Brawn GP dominen el campionat i Button es proclama campió, Alonso ho fa de pena amb Renault.

En motos, Rossi s'imposa novament tot i que Lorenzo no li va posar fàcil. Julián Simón campió de 125. Toni Bou campió en trial.

En ral·lis gunya Loeb (com sempre) i al dakar, Marc Coma guanya per segon cop consecutiu.

Tennis: Rafa Nadal pateix una lesió que li afecta fisica i psicologicament. Roger Federer li pren el número 1, guanyant diversos màsters.

La selecció espanyola de tennis, aconsegueix la tercera Davis al Sant Jordi apalliçant a Republica Txeca.

Poliesportiu: En handbol, el Barça guanya la Copa del Rei. El Ciudad Real es proclama campió d'Europa.

En hoquei patins, el Barça campió de lliga i el Vic de la Copa. En futbol sala, el Barça i el Marfil Santa Coloma es mantenen.

Mundials de natació i atletisme
: Phelps novament campió de la natació. La selecció espanyola de natació sincronitzada, liderat per Gemma Mengual, aconsegueix 7 medalles.

En el món de l'atletisme, Usain Bolt és l'estrella, superant el rècords del món en diferents proves.

Altres:
En ciclisme: Alberto Contador guanya el Tour per davant de Lance Armstrong. Valverde guanya la Vuelta.

En golf: Tiger Woods es retira per problemes personals.

En el món del periodisme esportiu mor Andrés Montes.


Potser m'he deixat alguna cosa important, però el què està clar, és que el Barça ha ocupat moltes portades i moments únics.

L'any que ve tenim el mundial de futbol a Sudàfrica, Alonso a Ferrari i el retorn de Schumacher, la final de la Champions al Bernabéu, les eleccions a can Barça...

1 comentari:

Albert ha dit...

Segur que t'has deixat alguna cosa, però el repàs està molt bé i ja és prou ampli.

Tens raó, l'any que ve també ens deixarà molts temes interessants.

Adéu!