dilluns, 28 de juny del 2010

Arbitratges i tecnologia

Enmig del mundial de futbol, tenim els debats dels àrbitres. Els col·legiats tornen a ser criticats després de les seves errades constants en el campionat. Ahir vam tenir dues noves mostres. En el partit de vuitens de finals entre Alemanya i Anglaterra, Lampard va fer un bon xut que va entrar clarament a la porteria alemanya. Tothom ho va veure desde qualsevol posició, menys el jutge del partit, l'àrbitre.

Però això no és tot, a la nit, Argentina obria el marcador contra Mèxic, després d'un clar fora de joc de Tévez després d'un xut de Messi. L'àrbitre va donar el gol per bo, tot i que el línier el va advertir del fora de joc i a més, ho van reproduir pels videomarcadors de l'estadi, perquè els espectadors ho veiéssin clar. L'àrbitre italià Rosseti, no va voler fer cas i no va corregir el seu error.

És veritat que no és fàcil arbitrar el partit i que de tant en tant, els àrbitres es poden equivocar en un fora de joc ajustat. Tot i això, s'han de buscar solucions en la tecnologia com en el tenis, bàsquet i hoquei herba. Un aparell com l'ull de falcó, ajudaria a dictar sentència, per damunt del 5è arbitre darrere de la porteria, no hi ha res més infalible que la teconologia per aquests casos.

Fa 44 anys, Anglaterra es va endur un mundial que jugava a casa seva contra Alemanya, un gol injust que no va entrar va marcar el partit. Es podria donar com excusa perquè era el 1966 i no hi havia tecnonologia, però ara no hi ha excusa i amb la quantitat de possibilitats que ens pot ajudar a determinar els dubtes, s'hauria d'actuar, almenys en competicions importants.

Però la FIFA no vol baixar del burro i de moment no té la intenció d'incorporar les tecnologies. A més, ahir l'àrbitre Rosseti de l'Argentina-Mèxic, va tenir la oportunitat de rectificar perquè va veure les imatges al videomarcador, però mentre els àrbitres tinguin la tutela del que passa en un terreny de joc, escolliran les decisions que vulguin fins que no apareixi les tecnologies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La tecnologia és la solució. No pot ser que en ple segle XX el futbol (que és l'esport més seguit a tot el món) sigui l'esport amb més errors.

Salutacions.

Albert ha dit...

Van començar bé, però s'ha acabat demostrant que no serveixen per aquesta feina.

A aquest ritme tots els esports aplicaran la tecnologia menys el futbol.
Adéu!