dijous, 10 de juny del 2010

Mundial a Sud-àfrica

Demà comença una nova edició del mundial de futbol, malgrat que els nostres equips favorits siguin clubs, també és molt interressant veure les millors seleccions del món que lluitaran per reinar el futbol. Ens espera un mes de futbol del bo i hi ha unes seleccions més favorites que altres per endur-se el premi.

Tot i que no tingui una gran història, per mi la gran favorita és Espanya, que amb el seu joc blaugrana meravella i quan s'ho planteja és capaç de pixar-se els rivals, però el mundial és a vida o mort i un sol instant et pot deixar fora. La selecció de Vicente del Bosque té un bon equip gràcies al Barça. Des de la defensa amb Puyol i Piqué, seguint al mig del camp amb Xavi, Iniesta i Busquets i acabant al davant amb un Pedro esplèndid i un Villa efectiu, la roja és un dels clars candidats.

L'altre selecció destacable és Brasil de Dunga, que sense les velles glòries com Ronaldinho o Adriano, intentarà endur-se una altra copa del món amb jugadors joves i de qualitat com Maicon, Luis Fabiano o Felipe Melo. La canarinha és la única que se la vist preparada en els amistoso previs.

Anglaterra és una selecció que no està gaire capacitada per guanyar un mundial, viu de les velles glòries com Terry, Gerrard o Crouch i no troba nous talents, començant per la porteria que la té assignada un porter de 40 anys, David James. Malgrat que Fabio Cappello sigui el seleccionador més ben pagat, no crec que ho pugui justificar amb el gran títol.

Itàlia mai se la pot donar per morta, practica un futbol lleig i és la vigent campiona, però amb els jugadors vells que tenen, em sembla que no s'agunaten ni els pets.

França si que fa pena, la selecció que va patir per anar al mundial amb unes mans de Tití. Incomprensiblement sense Benzema que segur que ho faria millor que Henry i Anelka. La selecció de Raymond Domenench no té gaire futur.

La selecció que ha estat en bona forma durant la preparació ha estat Holanda que amb Snejder i Robben han donat bones sensacions però la lesió de Robben no sabem si afectarà a la seva selecció.

Alemanya és una altra incògnita, amb la quantitat de jugadors del Bayern de Munich, sense Ballack i amb un debilitat Klose, els de Low intentaran donar guerra.

Argentina tindrà possibilitat de guanyar el mundial pel nom que té i la història, perquè tot i que tinguin grans jugadors com Messi, Agüero o Higuain, la selecció de Maradona no s'entenen gaire bé i no acaben d'endollar-se.

Mèxic, Portugal, EUA, Camerún, Serbia o Costa de Marfil són diferents seleccions que podrien donar algun ensurt gràcies a les estrelles que tenen com Dos Santos, C.Ronaldo, Donnovan, Eto'o, Stankovic o Touré.

També hi ha seleccions que s'han colat al mundial com Eslovaquia, Honduras o Corea del Nord, podran dir que han jugat.

I l'amfitriona, Sud-àfrica i posarà moltes ganes i intentarà arribar el més lluny possible, però si s'imposa el futbol, ho tenen complicat.

Respecte al lloc on es celebra el mundial, crec que no s'hauria de jugar en llocs pobres i perillosos, perquè fa pena veure ciutats de Sud-àfrica amb tothom morint-se de gana i enmig del panorama hi ha un estadi per 60.000 persones, no concorda. Malgrat tot, que reini el futbol.

1 comentari:

Albert ha dit...

Serà un Mundial molt igualat, només cal veure els dos empats que es van produir en els dos primers partits.

Crec que estarà entre Espanya, Brasil, Anglaterra i Alemanya.

Potser Sud-àfrica és un lloc perillós, però s'ha de donar oportunitats a aquests llocs perquè organitzar un Mundial els ajuda a créixer.
Adéu!