dijous, 1 de juliol del 2010

Adéu a Laporta

Després de 7 anys, Joan Laporta deixa la presidència del Barça amb bons i mals records. Deixa el seu lloc a Sandro Rosell, que durant els propers 6 anys intentarà tenir uns resultats esportius similars però que voldrà millorar el comportament que ha tingut Laporta.

Joan Laporta ha destacat per la seva conducta particular, que mai s'ha tallat per dir les coses que pensa i més d'un cop ha portat algun problema. Des de "Al loro", seguint amb la baixada de pantalons a l'aeroport, passant pels crits a la llotja d'Old Trafford i acabant pel "No em toquis" al camp de l'Espanyol, ha deixat enemics pel camí com Sánchez Llibre o el president d'Extramadura. Això al soci no li ha agradat.

Ni tampoc la barreja política, la seva defensa independentista no era la correcte en un càrrec important que ha de ser parcial. Per molt que algú estigui a favor de les ideologies de Laporta, ningú pot negar que les maneres no són les correctes.

També cal dir que ha fet coses bones, principalment, ha intentat acabar amb els grups violents al Camp Nou i ha mostrat la part solidària posant Unicef a la samarreta.

Molta gent dirà que Laporta ha estat el millor president de la historia perquè ha guanyat molts títols (69 en total). Però no ens enganyem, qui corre al camp són els jugadors i qui mana a la gespa és l'equip tècnic, és a dir, per molt que se li apropiïn els mèrits, no sabia ni ell que l'aposta per Guardiola funcionaria de tal manera, i si en Pep no hagués triunfat, ell i Laporta se'n anaven per la porta del darrere. Cal dir que ha tingut certa sort, perquè després de la moció de censura que el va deixar entre l'espasa i la paret se la va jugar a una sola carta amb Guradiola, cal dir que l'aposta li va sortir brillant.

En general, ens ha servit coses bones i dolentes, però quan a un president li dimiteixen 15 directius, potser és que no està gaire preparat per liderar un equip. Malgrat tot, gràcies pel que ens ha donat i ara que dongui pas a un altre president.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És cert que va cometre molts errors, però la seva tasca en el esportiu ha estat excepcional.

Moltes gràcies Jan!

MOLTA SORT SANDRO!

Salutacions.

Albert ha dit...

Quan ell va arribar, el Barça necessitava una revolució a nivell futbolístic i això ho ha fet prou bé, però després va prendre una sèrie de males decisions que van fer que s'anés allunyant del programa previst inicialment.

Sense Guardiola difícilment hagués estat un mandat tan gloriós. No sabrem mai qui és el millor president del Barça perquè ningú no els haurà conegut a tots.
Adéu!