diumenge, 17 d’abril del 2011

Empat agredolç al Bernabéu però lliga sentenciada

El Barça va empatar anit el primer dels quatre clàssics que ens esperem d'ara en endavant. Ahir es disputava el menys important, el de lliga al Santiago Bernabéu. Un Barça que va sortir amb tota l'artilleria (Puyol inclòs), va fer-se amb el domini de la pilota rapidament, però per contra, el Reial Madrid esperava fer el que millor sap fer, jugar al contraatac. Tot i que la possessió era clarament pel Barça, les ocasions per mitjà de còrners eren pel Madrid. A la primera part, Villa va rebre un discutit penal de Casillas, que el del cabell clanxat no va xiular. Ja a la segona part, el mateix Villa va tornar a rebre un penal molt clar d'Albiol. Messi transformava la pena màxima i el defensa espanyol quedava justament expulsat. Contràriament al que tothom pensava, el Barça no va controlar el partit i es va relaxar abaixant els braços. Això ho va aprofitar el Madrid per crear més perill i acostar-se a la porteria de Valdés. A més, Puyol i Adriano van caure lesionats (de poca gravetat). Això va provocar que el Madrid controlés el partit i en una jugada determinada, Alves fés penal sobre Marcelo que Cristiano va convertir sense miraments. El millor que podia passar és que s'acabés el partit perquè el Barça estava descol·locat enmig de l'euforia madridista després d'empatar contra el millor equip del món. Villa va tenir la victòria a les seves botes però un cop més va fallar. L'àrbitre clanxat, Muñiz Fernández, va començar bé i equitatiu però va acabar perdent el cap.

Puyol va voler forçar després de tants mesos sense jugar i ho va pagar amb una lesió muscular, sembla que de poca gravetat. Valdés complidor i molt bé Piqué i Adriano defensant. Xavi passador com sempre però no fi del tot. Messi en moviment, Pedro fluixet i Villa desastrós.

Empat agredolç perquè el Barça va tenir la possibilitat de guanyar. No passa res perquè l'empat ja va bé per sentenciar la lliga. 8 punts d'avantatge més gols average. S'acaba la ratxa triunfal del Barça de Guardiola contra el Madrid. Cristiano va poder marcar al Barça i Messi a un equip de Mourinho. Ens agradi o no la manera, primer títol al sac.

Pròxim partit, la gran final de la Copa del Rei a València, dimecres a les 22:00, més del mateix, Barça-Madrid (segona entrega).