dimarts, 20 de març del 2012

Les cinc erres

La situació actual del Barça passa per diferents fronts, aquests es podrien sintetitzar en cinc mots començats amb R:

REMUNTADA: A falta de 10 jornades perquè conclogui el campionat de lliga, el Reial Madrid té un marge de 8 punts respecte el Barça. L'empat inesperat del blancs el passat diumenge i el mal estat de joc dels madridistes en les últimes jornades, han creat eufòria entre els culers que ja estan fent càlculs matemàtics per atorgar aquesta lliga al Barça per quarta vegada consecutiva. No ens enganyarem, malgrat la mala influència dels arbitratges, el Madrid és just líder d'aquesta competició, ja que està realitzant (fins el moment) una temporada molt bona en la qual només ha perdut 10 punts. A part d'això, el Barça de Guardiola ha perdut punts incomprensiblement contra Getafe i Osasuna entre d'altres. El nivell d'exigència és altíssim, i errors inesperats poden comportar greus conseqüències a la classificació. Per guanyar-li aquesta lliga al Madrid no es pot fallar, o ben poc. Situats a dia d'avui, els blaugranes encara poden donar la campanada i aconseguir de forma èpica aquesta lliga, però jo crec que aquesta lliga només la pot perdre el Madrid. No serviria de res tants punts acumulats per acabar perdent la lliga. Si els blancs són forts mentalment derrotaran a Athletic Club, Atlético de Madrid i a qui faci falta. Si no ho fan, demostraran que han estat concentrats en gran part de la temporada però en la part decisiva, la crucial, la que determina qui es mereix el títol de la regularitat, no. Personalment, crec que la lliga acabarà amb mans del Madrid (tant debò m'equivoqui) perquè se la guanyat més que el Barça, ha estat més eficaç. Tot i això, la mentalitat motivadora de Guardiola ("No guanyarem la lliga"= Ens hi deixarem la pell) i les dades històriques dels equip de Mourinho ( Perden molts punts a final de la lliga per desgast físic), conviden a pensar amb la proesa. Només faltaria això per fer l'estocada final al madridisme, i deixar encara més tocats a Florentino, Mourinho i la caverna.

RUTA CAP A MUNIC: El 19 maig hi ha la final de la Champions League a l'Allianz Arena  de Munic i si el Barça hi vol arribar s'ho haurà de treballar de valent, ja que els rivals previs són d'alt nivell. A quarts de final espera un Milan sempre perillós, que a pesar de la vellesa de la plantilla, segueix tenint el perill innat a les botes de Boateng, Robinho i sobretot Zlatan Ibrahimovic. L'"amic" de Guardiola tornarà al Camp Nou i no tindrà pietat del seu ex equip. El Milan té dependència gairebé absoluta de l'eficàcia del seu davanter centre. La gran carència dels italians es troba a la defensa, que és molt fluixa. Tot i això són líders a la Serie A. A semis, segurament esperarà un revifat  Chelsea, que després de passar una crisi amb Villas-Boas, el nou cicle liderat per les velles glòries (Drogba, Lampard, Terry) i per les noves (Mata, Meirelles) farà d'Stamford Bridge un fortí. De moment estan vius a tres competicions.

Ai! la final pot deparar un clàssic. El Madrid se li presenta uns quarts de final fàcils davant la ventafocs de la competició (Apoel) i unes semifinals més costoses contra l'amfitrió de la final, el Bayern de Munic de Gómez, Ribery i Robben. A mi no m'agrada haver de jugar-s'ho tot contra el Madrid a un únic partit. Els blancs a un sol matx són més perillosos i letals que a doble partit. Guanyar seria increïble, però rebre una derrota seria massa dolorós. Des de Madrid ens refregarien "la décima" tota la vida.

Aquesta Champions serà molt disputada i confio en el Barça, però haurà de treballar molt, més del habitual per assolir la corona europea per segona temporada consecutiva i aconseguir així un nou rècord.

RÈCORD DE MESSI: Leo Messi es convertirà en les pròximes hores o dies, màxim golejador de la història del Barça superant a César. No és una dada més, marcar 232 gols és una barbaritat que no s'oblidarà mai. Gairebé no queden testimonis de César i potser no en quedaran quan una estrella superi a Messi, però quedarà escrit als anals de la història, brutal!

RENOVACIÓ: No sé a què espera Pep per renovar d'una vegada. El temps corre...

RECUPERA'T ABI: La malaurada malaltia d'Éric Abidal que l'obligarà a transplantar-se el fetge ha afectat a tothom, però veurem si afecta d'alguna manera al vestidor blaugrana. Entre Adriano, Puyol i el planter hauran de cobrir la seva feina. El més important, la salut del francès.