dimecres, 29 d’octubre del 2008

Pels Estats Units



Estic aquests dies donant tombs pel Estats Units, coneixent la seva gent, els seus estats, les grans diferències socials i de pensament, l'abisme entre San Diego a la Califòrnia del sud i els problemes de 30 Km més avall, de Tijuana, ja a Mèxic. He navegat pel Mississipí o he conegut l'antic oest americà de les pel.lícules anant a Oklahoma City. A uns llocs no poden veure a Obama, i ho diuen. A altres, a qui no poden veure és a Mcain i s'ho callen o senzillament a l'inrevés.
He fet el viatge de la mà de Lluís Foix, ja que La Vanguardia ha tingut la feliç idea de enviar-lo durant dues setmanes abans de les eleccions per les amèriques. Foix ha estat corresponsal als USA, coneix bé el terreny i té una prosa agradable de llegir i fàcilment entenedora, per això dic que he estat al Estats Units. Ell viatjava de cos i jo d'ànima.
També la Cadena Ser ha fet la mateixa pensada i des d'aquelles terres tenen a Rafa Panadero que esta fent el mateix que Foix, és a dir, creuar els estats nord-americans. La diferència és que aquest ho fa en cotxe i Foix en avió, però tots dos ens expliquen , dia a dia, històries apassionants.