divendres, 26 de desembre del 2008

Resum esportiu del 2008


Vaig a destacar les notícies i fets més importants d'esports que han passat durant aquest any:

-En futbol, el Reial Madrid guanya la lliga i Manchester United la Champions, mentre el Barça estava amb crisi, amb Laporta nerviós, fent discursos que no toquen, perdent més de mitja directiva i havent una moció de censura. Frank Rijkaard que se li acaba el cicle com entrenador amb jugadors dolents per l'equip com Ronaldinho o Deco. Va arribar un nou entrenador(Guardiola), un jove català, barcelonista de tota la vida, que fa que en aquests moments l'equip jugui d'allò més bé i sembla que vindran títols...

Actualment, on passen la crisi és a l'altre bàndol, el Madrid ha perdut el seu entrenador(Schuster), però ja en té un altre (Juande Ramos). L'afició no vol a Calderón com a president i Mijatovic, no compra estrelles, compra jugador lesionats.

La selecció espanyola de futbol ha fet saltar la sorpresa al guanyar la Eurocopa d'aquest any disputada a Austria - Suïssa, superant a equips com Itàlia, Alemanya o Russia, entre d'altres. Amb jugadors que van estar espectaculars, com Xavi, Torres o Iniesta.

-En motor, Loeb s'ha adjudicat amb autoritat al campionat del món de ral·lis. Rossi ha demostrat la seva experiència, guanyant el seu 8è campionat de motos. En Fórmula 1, hi hagut un final molt disputat, ja que fins a la últim revolt de l'últim gran premi, no va haver vencedor. Al final, Hamilton aconsegueix el títol davant de Massa, la gran decepció va ser Alonso, que amb un Renault no ha tingut oportunitats.

-En tennis, Rafa Nadal, s'ha convertit en el número 1 del rànking mundial de l'ATP, al guanyar gairebé tots els Grans Slams. La selecció espanyola de tennis, també ha triunfat sense Nadal, perquè han guanyat la Copa Davis, contra Argentina.

-Evidentment, destacar els Jocs Olímpics de Pekín, on van ser importants, fent records del món, Bolt o també Michel Phelps que es va penjar 7 medalles d'or. Per Espanya van haver bastants medalles de plata i poques d'or i bronze, en tennis, vela, ciclisme, bàsquet, hàndbol, hòquei herba, natació sincronitzada, etc...

-En altres esports, Tiger Woods s'ha lesionat. En bàsquet, el Reial Madrid guanya l'ACB i a la NBA, Pau Gasol triunfa als Angels Lakers i el seu germà Marc a Memphis. En hàndbol, el Ciudad Real guanya la lliga i la Copa d'Europa. El Barça B puja a 2na divisió B i el Girona també puja però cap a segona divisió A i en hòquei patins, es consolida el Barça com a campió de lliga i Champions.

Aquest any a donat moltes frases i moments importants que passaran a la història.

Més informació.