divendres, 28 d’agost del 2009

Ja tenim rivals

Ahir es va celebrar el sorteig de la lligueta de la Champions League 2009-10. Podriem dir que el Barça li va tocar un grup mínimament bo. Inter de Milà, Dinamo de Kiev i Rubin Kazan. Campions de les lligues respectives, la italiana, la ucraniana i la russa, és a dir, dolents no són. Tot i que, és evident, que el Barça és el campió absolut i no hauria de tenir problemes per passar a vuitens com a primer de grup.

L'Inter, un rival incòmode pel retorn de Samuel Eto'o al Camp Nou ( Laporta creu el contrari), i no tinc cap dubte que el camerunès vindrà a marcant-se un gol. És un bon equip, ( Milito, Lucio, Maicon, etc...) però no millor que el Barça.

El gran problema dels altres dos rivals, és la distància i el fred dels països de l'est. El Rubin Kazan és el campió de lliga russa, un equip que ha arribat a l'èlit europeu gràcies a un milionari que va comprar el club fa pocs anys. Diuen que és un equip compacte i difícil de guanyar.

Pel que fa, al Dinamo de Kiev, és el campió de la lliga ucraniana per davant del Shaktar Donestk.

El Barça no hauria de tenir problemes, però s'ha d'anar amb compte, ja que jugar en aquells estadis freds, poc afectar el joc blaugrana. S'ha d'intentar sentenciar la lligueta abans de marxar a Rússia i Ucrania als mesos de Novembre i Desembre ( quin fred!).

Els altres equips espanyols: Els Sevilla li va tocar un grupet fàcil, amb rivals com el Rangers de Glasgow. El Reial Madrid va tenir sort i li va tocar un Milan poc competitiu, cap anglès. L'Atlètic de Madrid lluitarà per classificar-se amb el Chelsea i el Porto, ho té difícil. Els equip anglesos han tingut bastanta sort, i excepte els dubtes que genera el Liverpool, sembla que tots passaran primers de grup.

De moment el Barça és el campió i avui lluitarà per endur-se la Supercopa d'Europa contra el Shaktar Donestk.

Pd: Per cert, Lionel Messi i Xavi Hernández van ser guardonats amb premis per les seves grans actuacions a la Champions anterior.