diumenge, 18 de juliol del 2010

El Mundial 2010

S'ha acabat el mundial de Sud-àfrica 2010, on hi destaca la selecció espanyola que s'ha endut meritòriament el títol de la corona de campió. La roja era una de les favorites i no va fallar en la svea candidatura, al contrari d'altres seleccions, va durar fins el final. Va començar generant dubtes amb una derrota contra Suïssa, però de mica en mica van anar recuperant el joc que els havia fent campions d'Europa fins a arribar a la gran final després d'haver superat per la mínima a Portugal, Paraguai i Alemanya, era la gran favorita i no va fallar contra una emergent Holanda que amb Robben i Snejder van arribar fins al segon lloc després d'haver eliminat sorprenentment Brasil a quarts de final.

Pel que fa a les altres elecions, doncs s'han de destacar les grans decepcions d'Itàlia i França, que van caure a la fase de grups fent paper penós i pels francesos donant una imatge lamentable dins al vestidor amb mal rotllos amb el selecionador. Anglaterra i Argentina, dos altres seleccions que tenien bastant de nom, però a l'hora de la veritat es va demostrar que el seu nivell futbolístic era baix. Alemanya tenia molt bona pinta després d'eliminar a l'albiceleste a quarts fent un gran paper, però a les semis es van acovardir i van cedir el partit a Espanya. La sorpresa ha estat Uruguai que ha arribat a semis i quedat en quarta posició. Ghana ha mostrat un bon joc però amb errors.

El mundial de les vuvuzeles, del pop Paul i del fred i la pobresa de Sud-àfrica se la endut Espanya per primer cop, per les altre coses cal dir que no ha estat un gran mundial, però una cita que se celebra cada 4 anys, s'ha de recordar a la força.

2 comentaris:

Albert ha dit...

No crec que hagi estat el millor Mundial de la història, però això no vol dir que hagi estat dolent.
Espanya, justa vencedora.
Adéu!

Anònim ha dit...

Espanya es va merèixer ser campiona va ser de més a menys. Tenim una generació molt bona de jugadors.

Salutacions.