dimarts, 31 d’agost del 2010

Mal negoci

Ja s'ha acabat el serial d'Zlatan Ibrahimovic, el suec ha estat traspassat al Milan. Després d'una situació semblant a la d'Eto'o, en la qual l'entrenador no volia el jugador al vestidor, el Barça ha hagut de fer mans i mànigues per treure's de sobre a Ibra, tancant un mal negoci. És veritat que Guardiola no podia mantenir a Ibra al vestidor després de les acusacions que li ha fet el jugador, però també hagués estat bé que el Pep fés un esforç per reconduir la actitud del jugador i de pas no perdre dineral en les operacions. L'any passat sabia que si se'n volia desempallegar d'Eto'o, hauria d'acceptar el caràcter d'un jugador d'origen croat que no tenia pèls a la llengua a l'hora de dir el què pensava, i la feina de l'entrenador era guiar al jugador a fer pinya amb un equip campió. Però ni l'actitud del jugador per integrar-se (no ha après ni espanyol), ni l'actitud del Pep per saber-ho gestionar, han ajudat a salvar una operació econòmica tan desastrossa.

També cal recordar que l'error ja de ve de principis, quan es va regalar dessesperadamanent a Samuel Eto'o a l'Inter pagant, a sobre, 40 milions. Ara, no hi hagut cap club capaç de perdre el cap per Ibra i pagar-li la seva alta fitxa. L'únic que s'ha interessat mínimament, i que el Barça ha estat obligat a acceptar la oferta, ha estat el AC Milan de Berlusconi i Galliani que pagaran 24 milions més la fitxa a partir de l'any que ve, de moment se l'emporten de cessió. Mentre tot, el jugador, mal assessorat pel "pizzero", accepta la oferta per cobrar menys i jugar més.

Crec que el barcelonisme es mereix unes declaracions aclaratòries de Guardiola per tancar el tema, ja que s'ha jugat amb el diners de tots el socis i hi ha d'haver una raó molt gran perquè es perdin 40 milions d'euros. Guardiola ja porta unes quantes errades en tema fitxatges per molt que tots el tinguem mitificat, però potser que s'ho faci mirar abans de donar el vist-i-plau a les operacions que es tanquen (Chigrinsky, Ibrahimovic i Cáceres).

Tot i això, cal dir que futbolisticament, el Barça guanyarà a l'hora de jugar més còmode sobre el terreny de joc sense Zlatan. Messi i Villa jugaran més lliures sense la lentitud d'Ibra.

1 comentari:

Albert ha dit...

El jugador ha fet aquestes acusacions perquè al cap i a la fi Guardiola l'estava convidant a marxar, dient-li que no seria titular.

Què bo, el "pizzero".

És cert que s'han perdut diners amb l'operació, però si hagués complert el seu contracte, encara n'hauríem perdut més.
Adéu!