dimecres, 9 de març del 2011

La èpica dels campions

Més d'algun problema cardíac va patir algun aficionat del Barça després de veure el partit d'anit. El Barça de Guardiola havia de remuntar contra l'Arsenal del mentider Arsène Wegner, que va fer jugar de titular a un teòric lesionat, Van Persie. Els gunners es van tancar a darrere només començar el partit i el Barça tenia la pilota per aconseguir l'objetiu de marcar el gol necessari per passar ronda. El conjunt blaugrana jugava com ens té acostumats, remenant la pilota i intentant acostar-se a la porteria contrària amb les passades magistrals de Xavi o Iniesta i els desmarcatges dels davanters. Tota la primera part va ser un festival de domini blugarana però les ocasions clares per avançar-se al marcador no arribaven. Els minuts anàven passant i semblava que arribariem a al descans amb un injust empat a zero, però una passada perfecte d'Iniesta cap al millor del món, la va resoldre Messi amb un barret sobre Almunia, el porter suplent que havia substituit al lesionat Scenzny. El gol donava una recompensa a l'esforç i donava tranquil·litat. Ja a la segona part, un còrner dels anglesos el va rematar sense voler Busquets introduint-se la pilota a la pròpia porteria. Empat que queia com un gerro d'aigua freda pel Barça, que veia com un equip que no havia fet res en atac, havia aconseguit posar-se en avantatge en la eliminatòria. Però el Barça no va decaure i amb el domini en atac va arribar la remuntada de veritat, gol de Xavi i gol de Messi d'un clar penal sobre Pedro. 3-1 i es va poder marcar el quart, però aquest equip falla bastants ocasions. Va tocar patir fins al final, quan un regal d'Adriano a Bendtner, el va salvar el gran Mascherano. Tot va acabar i el Barça ja està on es mereix, a quarts de final de la Champions League.

En general, tot l'equip va fer un bon partit, sobre tot Iniesta, Mascherano i Messi. L'engany de Van Persie no va servir de res, perquè va acabar expulsat absurdament per doble targeta groga. Wegner encara plora. Per cert, encara estem esperant a veure Cesc fer alguna cosa, no va lluir en el seu retorn.

Un partit de patiment com el d'ahir, va bé de tant en tant. Una dosi d'èpica segur que farà fort a l'equip que d'ara en endavant comença l'hora de la veritat en totes les competicions. Per quarts ja va bé el Shaktar.

Pròxim partit, partidàs de lliga al Sánchez Pizjuán, diumenge a les 21:00, Sevilla-Barça.