dijous, 7 d’abril del 2011

El Madrid no espanta

Ahir el Barça va golejar al Shaktar Donestk per 5-1 en l'anada dels quarts de final de la Champions League, per tant, ja va encarrilar el pas a semifinals on esperarà el Reial Madrid de Mourinho. Tenint en compte que la tornada seria feixuga de jugar a Ucraïna dies abans dels clàssics, calia sentenciar al Camp Nou.

Amb la baixes de Pedro i Chygrynsky respectivament, el Barça de Guardiola va començar el partit de la millor manera possible, marcant. Ho feia Iniesta, que en una jugada individual, marcava pel pal curt i estrenava el marcador amb dedicatòria a la seva filla. Tot i això, el Barça va cometre bastants errors en les passades al darrere que, per sort, el Shaktar no va saber aprofitar. Al minut 33, després de domini constant dels blaugranes que buscaven insistentment la porteria rival, una gran passada d'Iniesta l'aprofitava un atent Alves per marcar el 2-0. Ja a la segona part, Piqué va tancar el partit ben d'hora a sortida d'un còrner. Quan tot semblava controlat i fins i tot Iniesta s'havia fet treure una targeta groga per nejetar el recompte d'amonestacions, el Shaktar va escurçar diferències rematant una falta en que Valdés no va poder fer res. Semblava que acabariem patint però no va haver temps de reacció que Keita va engaltar un xut per l'esquadra que tancava d'una vegada per totes el partit. Xavi va posar la cirereta del pastís empenyent la pilota i marcant el 5-1 definitiu que donen un bon coixí de marge per la tornada. El Camp Nou va ser una vegada més, una ajuda per guanyar.

Bon partit de tot l'equip amb un gran Iniesta, un complidor Keita i un Alves que en té de bones i de dolentes.  Villa i Messi van estar espessos, es guarden els gols pels grans partits.

4 clàssics en 15 dies, això és el que s'ensuma. Potser acabarem farts de tants partits contra el Madrid, però això voldrà dir que lliutarem fins l'últim instant per tots el títols davant l'etern rival. El quadre de semis queda bastant clar: Barça-Madrid i Manchester United-Schalke 04 ( sorprenentment l'equip de Raúl es col·locarà entre els quatre millors després d'humiliar l'Inter a San Siro).

Pròxim partit, dissabte a les 20:00, lliga abans del Madrid, toca el cuer, Barça-Almeria.