diumenge, 25 de setembre del 2011

Festa major

Enmig de les festes de la Mercè, patrona de Barcelona, el Barça va voler col·laborar amb una golejada contra l'Atlètic de Madrid. Sota la pluja, el Barça es va endur per davant als "matalassers" regalant una maneta. Guardiola va tornar a apostar pel 3-4-3 tot i que no havia funcionat gaire bé a Mestalla, però ahir va sortir bé. Amb Mascherano sol al darrere ajudat per Alves i Abidal, el Barça es va abocar a l'atac, buscant la porteria de Courtois. Tot i primers minuts de desconcert, el Barça va dur el control absolut del partit i pressionava asfixiament quan perdien la pilota. Al minut 9, Villa va obrir el marcador en una bona acció. Seguidament, en una altre acció d'atac blaugrana, Miranda es va auto-introduir la pilota a la seva porteria i encarrilava el partit. Però faltava l'actuació del petitó, que amb una jugada brutal en que va trencar la cadera dels contraris va fer un golàs. L'Atlètic no ensumava la pilota i el seu referent ofensiu, Falcao, menys. A la segona part el partit va baixar una mica la intensitat del partit però no es va adormir. Messi va tancar el marcador amb dos gols després de jugades individuals (5-0). L'argentí va donar una nova mostra de la seva qualitat insuperable. L'àrbitre va ser un pèl rigorós en algunes accions.

Bona actuació de tot l'equip, davantera activa, mig del camp treballador (Xavi, Cesc, Thiago i Busquets) i defensa eficient (Masche, Abi i Alves). El rival no va poder fer res, només contemplar. Ahir  va funcionar el 3-4-3, però crec que és un sistema arriscat i no sempre sortirà bé, perillositat en contraatac i defensa gairebé inexistent.

Pròxim partit, dimecres a les 20:45, Champions a Minsk, Bate Borisov-Barça, s'ha de guanyar.

PD: Ahir també es va celebrar l'assemblea de compromissaris en la qual es van aprovar les propostes de la publicitat de Qatar (va triomfar el seny, el millor pel club), el Camp Nou sense fum (el tema no admetia discussió) i la grada d'animació ( n'estic en contra i dubto que triomfi perquè al Camp Nou no crec que sigui ben acollit). La salsa la va posar Guardiola al defensar a la junta directiva de Laporta. Acció incomprensible i errònea de l'entrenador que s'ha de limitar a fer la seva feina i és un empleat del club, es va ficar en un jardinet voluntàriament.