diumenge, 12 de setembre del 2010

Diada aigualida

El Barça es va estrenar a la lliga davant als seus aficionats de la pitjor manera, perdent per 0-2 davant un rival recentment ascendit, l'Hèrcules d'Esteban Vigo. En un horari atípic, ple de canalla i gent poc habitual a les grades del Camp Nou, Guardiola va treure una alineació amb moltes baixes, tenit en compte el virus FIFA i que dimarts hi ha Champions. Abidal de central, Bojan al davant, Keita al mig i Mascherano que s'estrenava de pivot defensiu. El Barça començava tenint domini de la pilota però costava crear ocasions, el minut 26, una errada de la defensa blaugrana i Valdés, va permetre marcar al paraguaià Valdez. El Camp Nou es va quedar mut però tenia confiança amb el seu equip per aconseguir els tres punts, però l'empat no arribava. A la segona part, Guardiola va posar a Xavi, Pedro i Alves de revolsius, però cap dels tres va arrencar la maquinària. D'una inusual errada de Xavi i també d'Abidal, va arribar el segon gol de Valdez per l'escaire de la porteria barcelonista. Les coses pintaven malament, el plantejament de l'Hèrcules era molt bo perquè amb tres ocasions en van tenir prou per marcar dos gols, en canvi, el Barça no va poder crear perill a la porteria de Calatayud. Les esperances de remuntada es va esvair al veure la ineficàcia dels jugador blaugranes com Messi, Xavi o Alves. El va Barça s'ha emportat una hòstia de les grosses davant un rival teoricament feble, toca aixecar cap i pensar que queden moltes jornades però el què passar l'any passat no tornarà a passar.

El millor pel Barça va ser Adriano, que a la primera part va dominar molt bé per la banda dreta. Maxwell també ho va fer bé per l'esquerra, en canvi, Abidal va estar lamentable de central. Mascherano va fer moltes faltes, es va jugar l'expulsió i s'ha d'acostumar a la lliga espanyola. A sobre, Piqué es va obrir el cap.

El Barça va perdre i caldrà millorar molt per donar bona imatge davant els propers rivals, el Panathinaikos i l'Atlético de Madrid. Mestrestant, el Reial Madrid va aconseguir guanyar per la mínima a l'Osasuna de Camacho donant mala imatge i jugant avorrit. Queda molt de temps, de moment, tothom comença malament.

Pròxim partit, comença la Champions, dimarts al Camp Nou, Barça-Panathinaikos.

Pd: Pert cert, a la mitja part vaig veure a Laporta donant voltes pels passadissos interiors de l'estadi fent-se fotos amb els aficionats. L'expresident disfruta fent-se fotos, a més, hi havia Sala Martín al seu costat.