dilluns, 13 de setembre del 2010

Mundobàsquet 2010: Guanyen els mestres



Ja s'ha acabat el mundial de bàsquet de Turquía. Ha guanyat la gran favorita, Estats Units. Els mestres d'aquest esport no han trobat cap tipus de dificultat per resoldre tots els  partits per més 15 punts. L'única amb esperances de donar guerra als americans, eren els de la selecció espanyola, que amb Sergio Scariolo a la banqueta i una plantilla, en general poc experimentada i sense Pau Gasol i Calderón han fet un pèsim paper com a vigents campions de la competició. Ja van començar malament a la fase de grups perdent contra França i Lituània. Van donar esperances fent uns bons vuitens de final contra Grècia, però a quarts ja van patir molt més i van acabar queient a l'últim segon després d'un triple espetacular del serbi Teodosic, malgrat tot, la derrota era merescuda després de la mala defensa que no agafava rebots i la ineficàcia davant. Navarro, Rudy i Marc Gasol ho han intentat paliar en moments complicats però no han pogut.

Els guanyador són els Estats Units, els que saben jugar el bàsquet de veritat i han demostrat que porten unes passes per davant respecte el bàsquet europeu. Només cal fixar-se en que, l'estrella d'EUA és Kevin Durant, jugadoràs que a la NBA juga en un equip modest com és l' Oklahoma City Thunder. Les estrelles del bàsquet com Gasol, Bryant, Parker o Nowitzi renuncien anar amb les seves seleccions i això fa perdre glamour a la competició.

En fi, que han guanyat els favorits i els amfitrions subcampions. Els equips de l'est com Grècia i Sèrbia han donat la cara. Argentina encapçalada per Scola, també. A Espanya se li acaba l'epoca d'or.