diumenge, 26 de setembre del 2010

Jornada rodona

Jornada rodona és la que ha obtingut el Barça després d'aconseguir la treballada victòria a La Catedral i veure com el Reila Madrid de Mourinho era incapaç de marcar un gol al Llevant. Amb el resultat del Ciutat de València present, l'equip de Guardiola va sortir amb les idees clares sota la pluja torrencial de Bilbao. Durant els primers 25 minuts, el Barça va fer una exhibició amb clares ocasions, entre elles un pal de Villa. Al minut 34, Amorebieta s'emportava pel davant a Iniesta, costant-li la targeta vermella i condicionant el partit. A la segona part, va començar amb un ensurt, el pal de Javi Martínez, però poc després, el Barça va reaccionar i va obrir el marcador per mitjà de Keita després d'una bona jugada. El conjunt de blaugrana va asfixiar al rival amb domini absolut i amb el segon gol de Xavi (de rebot). Quan tot semblava decidit, el partit es va moure en els últims minuts, Villa va perdre els nervis després d'insistents patades i ho pagar amb Gurpegui, evidentment li va costar l'expulsió. Amb 10 contra 10, l'Athletic de Bilbao es va motivar i va reduir distàncies en el marcador, però sense temps per patir, Busquets posava el definitiu 1-3 que sentenciava el partit. El treball durant els 90 minuts va tenir recompensa, guanyar 3 punts en un dels camps més difícils de primera divisió i de pas, superar al Reial Madrid en la classificació.

Villa va ser un dels protagonistes perquè va estar molt actiu per aconseguir el gol però no va haver-hi manera. Estava tant desesperat que va agredir a Gurpegui, després de que li hagués fet una clara falta sense  que l'àrbitre la xiulés. Els tres gols blaugranes els van fer els migcapistes, poc habituats a marcar. Adriano es va retirar lesionat. El Barça sense Messi també se les arregla.

Tres punts molt importants els aconseguits anit, de moment, el Barça ha jugat millor a fora que a casa. Només falta que Villa se centri d'una vegada i es tranquil·litzi. El Madrid segueix amb els seus problemes i Mourinho no ajuda a solucionar-ho. Problema seu, el Barça per davant.

Dimecres toca a Champions per terres russes en horari inhabitual, a les 18:30, Rubin Kazan-Barça.

Vídeo del partit

Pd: A sobre, en bàsquet, el Barça ha guanyat la Supercopa ACB contra el València, després d'haver apallissat al Reial Madrid a les semifinals. El Barça B ha guanyat contra el Numància de Unzué, els del filial segueixen imparables.