dimecres, 14 de setembre del 2011

Adormits

Des que Guardiola va rebre la medalla d'honor del Parlament de Catalunya i va animar els catalans a "llevar-se d'hora", el seu equip està adormit. Després de l'empat a Anoeta, tothom pensava que el Barça es refaria cruspint-se al Milan, la següent víctima. Però un equip format per gats vells veterans d'aquest esport, que sense tenir un gran físic però molta tècnica van donar la cara en tot moment. El Camp Nou rebia una bufetada molt matinera, quan una empanada de Busquets (no pot ser central) la va aprofitar perquè Pato avancés als italians. Tot i els primers minuts de desconcert en els que el Barça no sabia què fer amb la pilota, de mica en mica van anar acorralant al Milan a la seva àrea i les jugades de perill ofensiu arribaven. Amb Villa desubicat que no trobava com desmarcar-se, va haver de ser el millor de món qui va desencallar el partit, regalant-li el gol a Pedro. El partit el tenia controlat el Barça, el gol de la remuntada s'acostava. Entre la mala sort i la bona actuació del porter Abbiati, vam haver d'esperar fins a la segona part per veure un golàs de falta de David Villa que la va clavar ajustada al pal. S'havia d'aprofitar els bons minuts per tancar el partit. Però en comptes d'anar a l'atac i marcar el gol de la tranquilitat, van preferir esgotar el temps, fent tiki-taka i sense xutar. Ho van pagar car perquè del Milan no te'n en pots refiar mai. A l'última acció del partit, un dubtós còrner pel Milan el va rematar Thiago Silva que va posar l'empat definitiu al marcador. Tot l'estadi es quedava glaçat i cabrejat i el Barça deixava escapar dos punts en un instant. De ja vú del dissabte contra la Reial Societat (2-2).

A part del resultat, tot i que el Barça hagués guanyat, hi ha moltes errades que es van produir. Vam tenir una nova mostra de que Busquets és totalment nefast com a central i esperem que a Guardiola li hagi quedat clar. Villa, tot i el gol, no s'aclara i no acaba d'adaptar-se al joc del Barça, no es desmarca. Per acabar-ho de rematar, queda el tema del marcatge en zona en els còrners, una manera d'atacar i defensar els còrners gens productiva. La cirereta del pastís la posen les lesions musculars, que aquesta temnporada ja s'ha endut per davant a Afellay, Maxwell, Adriano, Alexis i Andrés Iniesta. El manxec es va lesionar ahir i en té per un mes.

Calendari apretat, moltes coses a corregir i una temporada molt llarga. Paciència i confiança.

Pròxim partit, dissabte a les 20:00, lliga al Camp Nou, Barça-Osasuna.