dijous, 22 de setembre del 2011

MesTALLA el rotllo

Després de la sorprenent ensopegada del Madrid al Sardinero davant un fluix Racing, el Barça tenia una oportunitat d'or de fer-se amb el liderat de la lliga i distanciar-se del Madrid, però enfront hi havia el millor equip de la lliga després dels dos grans, el València. L'equip d'Unai Emery amb el suport de l'afició de Mestalla va posar les coses difícils al Barça en tot moment. El Barça va sortir molt tímid i de mica en mica es va anar fent amb el control del partit, però en una acció d'atac valencianista, Abidal es va auto-introduir la pilota a la seva porteria després de no rebutjar la pilota amb claredat. Tot i això, el Barça no va decaure i va seguir amb la seva filosofia de partit i al cap de 2 minuts, Pedro empatava després d'una bona passada de Messi. El partit tornava a estar equilibrat però el València assetjava l'àrea de Valdés amb més freqüència perquè la banda dreta blaugrana (Alves i Mascherano) era superada constantment per Mathieu i Jordi Alba i podien centrar amb facilitat. En una d'aquestes jugades de contraatac en el qual el València era molt ràpid, Pablo Hernández va posar el 2-1 rematant plàcidament. La defensa de 3 era, col·loquialment, un "coladero" i la qualitat dels "chés" en contraatac era evident, Guardiola havia de recompondre la defensa. A la segona part, el València es va tancar clarament a la defensiva i un Barça afamat de gols va acorralar els 11 jugadors valencianistes. Minuts més tard, Guardiola se la jugar a la ofensiva, va tornar a la defensa de 3 i va fer entrar a Adriano i Villa frescos. En una de les jugades d'atac blaugrana, Messi, qui si no, va fer una assistència a Cesc Fàbregas (el seu soci) perquè el d'Arenys marqués amb sang freda. L'aposta havia sortit bé i hi havia temps pel gol de la remuntada. El Barça va tenir vàries ocasions per posar el 2-3 al marcador però entre la mala fortuna i un error clamorós de Villa, el partit va acabar amb empat just. L'àrbitre Velasco Carballo va perdre els papers ben d'hora i no va veure un clar penal sobre Messi a la primera part.

L'empat va ser just perquè el València va jugar molt bé durant 80 minuts i va tenir la victòria en les seves mans però el Barça es va posar les piles, tot i que ho va fer massa tard. Villa no va aportar res, Messi i Cesc segueixen demostrant la connexió que tenen i el gran problema que es va fer evident ahir va ser la feble defensa que es va veure i l'aposta incomprensible que va fer Guardiola amb un 3-4-3 sabent que el València podia fer mal a la contra.

Tot i això, podem considerar normal l'empat del Barça a Mestalla. Més preocupant és empatar a casa del Racing de Santander sense ni xutar a porteria.

Pròxim partit, dissabte al Camp Nou, l'equip de Falcao ens visita, a les 22:00, Barça-Atlètic de Madrid.

PD: Espero que pel bé del club tiri endavant el patrocini de Qatar Foundation per tal de que l'economia del Barça no passi cap mal. Amb 30 milions anuals no hi ha excuses que valguin. Deixem-nos de romanços i acceptem tacar la samarreta pel bé de l'entitat. Si volem títols, haurem d'invertir i l'ajuda de Qatar Foundation, sigui una dictadura o no, serà una gran injecció de capital. Confio amb el seny dels socis compromissaris. Per cert, SI al Camp Nou sense fum i NO a la grada jove.