dilluns, 19 de desembre del 2011

Oficialment, campions del món

Ahir al Japó, el Barça de Guardiola va sumar un nou títol per les seves vitrines, el mundial de clubs. Tothom sabia que l'equip blaugrana era el millor del planeta però ho va haver de demostrar per sumar una nova victòria. L'equip de gala liderat per Messi es va posar les botes i va exhibir-se davant el campió sud-americà, el Santos brasiler. L'espectacle ofert per l'equip europeu va deixar bocabadat a mig món, i el Santos es va limitar a admirar i contemplar. La veritat és que tothom esperava més del rival, i és que l'etiqueta de campió de la Copa Libertadores és important. El nom de Neymar no creava temor però creava expectativa. Al final, res de res. El Barça es va cruspir a l'equip brasiler i li va endosar una golejada inapel·lable. Conscients que la cita ho exigia, els mestres d'aquest Barça, van jugar seriosament. Possessió absoluta, rondos eterns i facilitat per entrar a l'àrea. Al minut 17, els dos millors jugadors del món amb permís de Cristiano Ronaldo, van combinar davant la defensa impotent i Leo Messi va rematar elegantment per sobre del porter rival, picant la pilota. Amb la maquinària engegada, Xavi va aconseguir marcar el segon gol després d'una jugada de 36 passades dels jugadors blaugranes, dada brutal. Abans que el de Terrassa marqués, la pilota va passar pels peus d'Alves, que va pujar les vegades que va voler pel lateral dret davant la llibertat que concedia la defensa del Santos. En el temps de descompte de la primera part, Cesc Fàbregas va marcar a boca de canó en una jugada de persistència blaugrana, assetjant la porteria de Cabral. A la segona part, el Barça va baixar el nivell d'intensitat, i el Santos va poder tenir alguna escassa oportunitat d'acostar-se a la porteria de Valdés, el de l'Hospitalet va solucionar els mínims problemes amb una gran intervenció. Encara va haver temps perquè Messi marqués un altre gol gràcies a una genialitat. 0-4 però podria haver estat un marcador més ampli, ja que els catalans van errar en bastants ocasions.

Poca cosa hi ha a reflectir, el Barça va passar per damunt del Santos, i ni Neymar ni ningú va poder fer res per impedir-ho, com va reconèixer el propi davanter "avui hem après a jugar a futbol". Tot i això, s'esperava un nivell més competitiu de l'equip brasiler que es va donar per vençut des del principi.

13 de 16 títols i anar sumant, aquest equip de Guardiola no para i no se li veu límit proper, de moment no hi ha rival que li pugui plantar cara en cites d'elit. El més fort de tot és que aquests jugadors no perden l'ambició i la motivació de seguir aconseguint campionats. Toca gaudir del moment, per ara no ens desperten del somni.

1 comentari:

Albert ha dit...

I tant que toca gaudir del moment! Pocs cops una final està sentenciada al descans. Enfrontant-se al Barça, qualsevol rival pot acabar semblant petit, quan en realitat no és així.
Salutacions!