diumenge, 27 de juny del 2010

Visita als estadis de la Toscana

Amb uns dies per la Toscana, també va haver temps per fer una visita als estadis de futbol dels equips de cada ciutat.

A Siena, l'Associazone Calcio Siena té l'estadi Artemio Franchi, un estadi situat enmig de la ciutat al tocar del centre, però és clar, un camp tan petit com aquell no tenia cap poblema per ser on era. La veritat és que sense ser soci del Siena, desde qualsevol terrassa al voltant de l'estadi, es pot veure qualsevol partit que es disputi allà.



Encara em pregunto com és possible que tot un campió d'Europa com l'Inter guanyés el seu últim Scudetto en aquell campet, ara el Siena ja és equip de la Serie B, però no sé com tenia la reglamentació per jugar a primera. Per acabar-ho de rematar, tenien pista d'atletisme, com si fos un estadi olímpic.

No sé si és que estic mal aconstumat amb el Camp Nou, però era un estadi lleig amb les grades de ferro que semblaven construides només per un acte com un concert. Una tribuna petita, una zona lateral alta i els gols també alts. Aquest equip ja voldria tenir el Miniestadi tot i que tingui la mateixa capacitat.

En canvi, a l'estadi del Pisa Calcio, és un camp gran i que fa patxoca per jugar partits de primera divisió, però l'equip que juga es troba a la Serie D italiana (1era catalana d'aquí), i és que jugava a la Serie A, però per problemes econòmics el van baixar a categories inferiors.

Per acabar vull destacar que les ciutats de la Toscana estan mal senyalitzades, en canvi els estadis tenen senyalitzacions desde l'entrada de la ciutat fins al punt on es troba. Cal recordar que cap dels estadis tenen possibilitat de fer tours ja que la qualitat de les instal·lacions ho impedeixen.

PD: L'eliminació de la selecció italiana ha sentat com un gerro d'aigua freda a Itàlia, tenien esperances d'arribar lluny, però la premsa italiana com La gazzetta dello Sport, no han tingut pietat dels azzurros, amb el joc lleig que practiquen els ha arribat la recompensa.

1 comentari:

Albert ha dit...

Els equips modestos tenen això, uns camps modestos, com el Siena.

Itàlia no ha destacat mai per tenir una bona senyalització.

Em va sorprendre l'eliminació de l'azzurra.
Bon reportatge.
Adéu!