dijous, 6 de gener del 2011

La Copa del Rei Baltasar

Sembla broma, però el Barça s'ha classificat pels quarts de final de la Copa del Rei gràcies a un gol d'un jugador que en 3 anys, encara no sabia el que era marcar amb la samarreta blaugrana, el francès Éric Abidal. Es preveia un partidàs a la Catedral del futbol, i l'afició de l'Athletic es va vestir de gala per empènyer el seu equip per intentar batre al millor del món. De sortida, el conjunt de Pep Guardiola va començar amb força, gran domini de la pilota i  ocasions de gol, però aquesta embrenzina només va durar 15 minuts. Gràcies a una defensa en circumstàncies (Adriano de lateral esquerre i Abidal de central), el Bilbao va crear perill amb facilitat aprofitant els errors de la defensa blaugrana. A la segona part, l'Athletic també va sortir am ganes i per alguns moments es veia que el Barça estava fora del partit, una agresió del públic a Abidal creava més tensió. Però Abidal va completar el seu gran partit tot i el bony que tenia, i va marcar un bon gol que tenia molt de significat. El primer del francès amb el Barça i el tercer de la seva carrera, no marca mai però ho fa en grans moments. Els bascos no van decaure i Llorente ens va fer patir durant els últims 5 minuts després d'empatar (1-1). El Barça va saber mantenir l'avantatge del gol a camp contrari. Un gran partit que no serà recordat pel futbol vistós, si no pel gol d'Abidal i el patiment sofert que el culers feia temps que no viviem. L'àrbitre engominat es va comportar i va complir.

Partit fluixet del Barça, sobretot dels desapareguts Villa, Messi, Alves i Adriano. Abidal va fer la feina  per a tots. Xavi va fer el rècord de partits de blaugrana, 550 partits.

Gran pas del Barça en la Copa del Rei, després d'eliminar a un clàssic com l'Athletic, el camí s'aplana fins a la final. Si no ens despistem, el Betis i el guanyador del Deportivo-Almeria no hauria de ser un rival gaire dur.

Pròxim partit, dissabte a les 22:00, lliga a Riazor, Deportivo de la Corunya-Barça.