dilluns, 3 de gener del 2011

Decideix Pedro

Pedro Rodríguez va donar la victòria al Barça davant el Llevant en el partit de lliga que obria l'any pels blaugranes. Un partit teoricament fàcil pels locals, però que era trampa i era fàcil de despistar-se. Amb alguns suplents ( Bojan, Mascherano, Maxwell) substituint a a titulars (Piqué, Pouyol i Messi), i una defensa inèdita (Abidal i Busquets de centrals), els blaugranes van saber ensortir-se. El partit va ser dominat en tot moment pel Barça, i la primera part va ser un continu d'ocasions de gol, que entre el porter Reina i l'ineficàcia dels jugadors de Guardiola es va arribar a la mitja part amb empat a zero. El Llevant en prou feines es va acostrar a la porteria de Valdés però quan ho va fer va crear perill perquè la defensa inhabitual feia aigües per a tot arreu, exceptuant a un atent Abidal. A la segon part, el Barça va sortir per feina i al minut 46, Pedro va fer el primer gol a passada d'Alves amb l'ajuda de rebots. El gol que donava més tranquil·litat va arribar al minut 56, quan els mateixos protagonistes (Alves les passa i Pedro remata) van crear un gran gol. El Llevant va aprofitar l'empanada de la defensa blaugrana per retallar distàncies amb un gran gol i encara fent-se patir. El Barça va tenir diverses ocasions per sentenciar el partit però no en van saber. Es fallen massa ocasions i un dia ens lamentarem de veritat, el millor d'ahir, els tres punts (2-1). L'àrbitre Pérez Lasa va tenir alguna jugada polèmica.
Pedro va ser resolutiu i va tornar a ser decisiu. Bojan se'l va veure apagat a l'igual que Villa, que no va lluir en absència de Messi. La defensa no va funcionar. Xavi va estar de rècord, ha atrapat a Migueli amb amb 549 partits amb la samarreta blaugrana, una meravella impressionant.

El Barça segueix amb liderat i ha començat l'any amb victòria poc lluida.  Avui el Madrid juga a casa de l'amic, el Getafe.

Ara a pensar amb el partit decisiu de Copa del Rei del proper dimecres a les 22:00, Athletic de Bilbao-Barça.