dijous, 12 de maig del 2011

CAMPIONS DE LLIGA!

Ahir el Barça es va proclamar campió de la lliga espanyola de primera divisió per 21ena vegada en la seva història. Després d'una temporada llarga, dura i treballada, ahir a l'estadi Ciutat de València del Llevant, el conjunt de Pep Guardiola va poder celebrar el títol de més mèrit i més costós que marca la regularitat d'un equip. A falta de dues jornades pel final de la lliga, el Barça en tenia prou amb un empat per convertir-se matemàticament campió. Així ho va fer. En un partit que no serà gaire recordat pel seu futbol, el Barça va controlar durant la primera part i Keita va marcar un bon gol de cap després d'una passada espectacular de Xavi. Tot i això, una waka-empanada de Piqué i Valdés va propiciar que l'estrella equatoriana Caicedo marqués l'empat. Aquest empat beneficiava a tots dos i a la segona part, excepte alguna ocasió de Messi, els dos equips es va posar d'acord per acabar el partit amb taules al marcador. Els últims minuts fins i tot van ser avorrits. El més important, que ja teniem el títol de lliga a la butxaca d'una vegada per totes.

Ahir es va resoldre el que tots plegats ja pronosticàvem des de feia setmanes, que la lliga seria pel Barça. Una lliga que ens deixa molts records: la victòria al Reyno de Navarra després d'arribar tard per culpa dels controladors aeris, la golejada històrica a l'Almeria per 0-8, el començament decebedor amb la derrota al Camp Nou contra l'Hèrcules, la lluita de pitxitxis entre Messi i Ronaldo, etc...Però sense cap mena de dubte aquesta serà la lliga del 5-0 al Reial Madrid. Aquell dilluns, dia després de les eleccions, el Barça li feia un repàs de d'alt a baix a l'etern rival dels 300 milions d'euros i amb un esperançat Mourinho a la banqueta. El Camp Nou s'ensorrava amb la maneta completada per Jeffrén. 

La era del Barça de Guardiola continua. Ni dopatge, ni arbitratges, ni muntatges informàtics, ni el discurs redundant de Mourinho han tombat aquest Barça. Un vestidor unit pel bo i pel dolent (malaltia d'Abidal), que no s'ha rendit i s'ha tapat les orelles quan ha sentit calúmnies en contra seva. Tot gràcies al gran gestor del vestidor, Guardiola. El de Sampedor segueix amb la seva ratxa triunfal des que entrena al Barça i en tres anys, 3 lligues seguides i un munt de títols més. El veterans es creuen incrèduls quan veuen que el Reial Madrid és l'equip que celebra les Copes del Rei davant la seva afició de forma desesperada davant el domini aclaparador del Barça, després de dècades les tornes han canviat radicalment. 

El dia que Ronaldinho feia posar d'empeus al Bernabéu després de marcar el 0-3, aquell dia, molta gent de certa edat era la que advertia "gaudiu d'això que tardarà anys fins que torni a passar de nou", però després es va encadenar amb l'època de Guardiola, del gran Messi i ni els canvis de presidència, ni paràsits com Ibrahimovic han fet decaure aquest equip. Per molt que des de Madrid ho intentin, aquests moments es innegable el domini del Barça en el futbol mundial, per tant disfrutem-ne i que continuï el gran cicle blaugrana. Visca el Barça! (I a Wembley tenim una altra cita amb la història, el dia 28 toca la cirereta d'aquesta temporada)

Pd: S'ha d'acabar la lliga per força, així que diumenge a les 21:00 (gran horari) al Camp Nou, Barça-Deportivo de la Corunya (segurament amb molts suplents). Demà rua per Barcelona.

1 comentari:

DESPORTO EVORA ha dit...

voto de la victoria en la Liga de Campeones Barcelona aquí:

www.desportoevoradistrito.blogspot.com/