dimarts, 24 de maig del 2011

La gran final de Wembley

Dissabte viurem la gran final de la Champions League que enfrontarà els dos millors equips d'Europa que han guanyat les seves respectives lligues, el Barça i el Manchester United. Fa dos anys, aquests mateixos equips ja es van citar a Roma en una final que va ser clarament pel Barça. En una final no hi ha mai favorits tal com indicaven Guardiola i Messi, per tant no es pot anar amb la seguretat d'aconseguir el títol perquè davant hi haurà l'històric United amb Ferguson a la banqueta. A primera vista, Ferguson atemoreix a tots el rivals amb la seva veterania i experiència, però a la pràctica, en la final de Roma per exemple, va demostrar que era tímid a l'hora de fer el plantejament tàctic i que Guardiola era més valent que ell, buscant l'atac. Però cal recordar que els que corren són els jugadors.

El Barça té una plantilla curta sense gaires recursos. Té un gran onze de gala que segurament veurem dissabte (Abidal i Puyol entre els dubtes), però té una banqueta bastant pobre, això provoca que el pes de l'equip l'hagin hagut de portar els de sempre i a aquestes alçades de la temporada ja estan bastant esgotats físicament. El Manchester United és ben el contrari, tenen una banqueta extensa que permet fer dues alineacions diferents. Tenen molts atacants ( Chicharito Hernández, Rooney, Berbatov, Park, Valencia, Owen, Giggs, Nani, etc...) que permeten alternar-se el descans. Una zona defensiva veterana amb Ferdinand, Scholes i Vídic que reparteixen llenya i  una porteria regnada per l'holandès que es retira, Van der Sar.

Per tant el fons d'armari el té més extens el conjunt anglès, però nosaltres confiarem amb el nostre equip. Veurem si Piqué i sobretot Puyol i Abidal estan en òptimes condicions o si Mascherano tindrà algun lloc destinat per a ell després de la gran temporada que està realitzant. Xavi i Iniesta ja sabem com han d'estar i el més preocupant és la davantera. Villa està molt desafinat i en una final s'ha de ser letal, Pedro està irregular i Messi és déu i sap quan ha d'aparèixer. Deixem-ho tot a les seves mans i esperem que no ens facin patir gaire, que marqui qui vulgui però que el Barça guanyi la quarta corona europea que el situarà entre l'elit dels equips europeus.  Visca el Barça!