dijous, 8 de març del 2012

Enjoy it

Ahir el Barça va certificar el seu pas a quarts de final de la Champions League després de golejar de forma escandalosa a un trist rival de futbol, indigne de la màxima competició continental, 7-1 al Bayer Leverkusen. Tothom sabia que l'eliminatòria ja està més que encarrilada abans de la disputa del partit de tornada, però Guardiola no volia que els seus jugadors baixessin la guàrdia com havia fet el dia anterior el Milan en la seva eliminatòria. El Barça quan escolta l'himne de la Champions es motiva més que mai, i ahir es va cruspir el rival de cap a peus sense desconcentrar-se en els 90 minuts de partit.  Els alemanys van avançar bastant la defensa per intentar acostar-se a la porteria de Valdés, però ho van pagar ben car, ja que l'efectivitat de Xavi i Iniesta efectuant passades de gol, i Messi aprofitant-les van sentenciar al conjunt de l'aspirina. Ben poc va necessitar Messi per marcar un hat-trick (dues bones vaselines) i fer aplaudir als aficionats culers, però ell en volia més. I va fer història, dos gols més que culminaven un rècord, cinc gols en un partit, brutal. També es va sumar a la festa Cristian Tello, que en escassament 10 minuts va marcar dos gols que li donen esperances de seguir amb el primer equip. Mentre un desesperat Pedro no podia fer res de bo, el jove Tello feia dos gols en Champions en un bufar i fer ampolles. Tello és descarat i encara al rival sense complexos, atrevit. Els 4.000 aficionats sorollosos de Leverkusen van endur-se un detall agradable en el temps de descompte, el golàs de l'honor.

L'equip rival era indecent però el Barça va estar endollat en tot moment, i amb Messi al 100% no hi ha res a fer. A 9 gols d'atrapar a César com a màxim golejador de la història del Barça. Ahir vam tenir una nova mostra de qui és el millor jugador del món (i potser de la història). 

Veient la lliga mig perduda, aquest Barça té uns objectius molt clars, la Copa a tocar i una Champions que s'haurà de treballar. Les sensacions que dóna el Barça jugant la lliga i jugant a la Champions són diferents, i és que la competició europea crea més motivació i il·lusió i més encara veient els rivals que hi ha per davant. Amb sorpreses com Apoel de Nicosia, Benfica i potser Basilea convida a pensar que no hi ha gaires rivals capaços de poder-li disputar aquest torneig al Barça a part del Madrid. Amb Milan i Inter sempre presents i un Bayern irregular hi ha el perill de caure eliminat, però en el fons, és més difícil derrotar al Nàpols de Lavezzi i Cavagni. El camí cap a Munic s'obre, si el Barça no s'embolica, el 18 de maig ens esperen a l'Allianz Arena.

Pd: Guardiola, renoves ja siusplau?