dimecres, 31 de desembre del 2008

Catalunya Ràdio, on vas?



Des de l'arribada del tripartit al poder, la gestió i, en consequència, l'audiència de la ràdio pública de Catalunya ha anat de mal en pitjor. El primer nomenament va ser el de Joan Majó, com a director general de CCRTV. Aquest va designar a Montserrat Minobis, en cami de retirada, directora de l'emissora pública.

El que va venir a continuació van ser tot una cadena d'errors. El primer, eliminar de la programació a Jordi Basté que va agafar el camí de la Diagonal, cap a la Plaça Francesc Macià, cap a la compètencia. Aquesta marxa havia precedit la marxa del líder d'audiència de les tardes, Toni Clapès, també a RAC-1, sent substituït per Llucià Ferrer que va veure reduïda la seva audiència perquè Clapés la va arrossegar tota cap a ell.

De manera que Rac-1, sense fer absolutament res va veure reforçada la franja d'esports amb Basté i el lideratge de les tardes amb Clapés.

Subtituïda Minobis de la direcció de Catalunya Ràdio i després de reconèixer Joan Majó, a posteriori, que havia estat l'error més gran de la seva gestió, va ser anomenat com a director Oleguer Sarsanedas.

Sarsanedas havia estat en èpoques convergents, cap de programes de la Televisió de Catalunya per després passar pel Fòrum de les Cultures i arribar a la direcció de l'emissora.

Sarsanedas anomena com a cap de programes a Neus Bonet, una professional de la casa que després d'haver fracassat estrepitosament en un magacín de tarda que es deia L'aparador, va marxar, com a cap de programes, a un projecte radiofònic que es va dir Ona Catalana. El projecte i la seva programació van ser un altre fracàs estrepitós. De tornada a Catalunya Ràdio, Bonet és anomenada cap de programes.

Però el tàndem Sarsanedas-Bonet rep un encàrrec. Eliminar al líder d'audiències del matí. A l'Antoni Bassas se li han de tallar les ales. Montilla?, Ferran?, Zaragoza?, Bolaño?, és igual, ens hem de posar mans a l'obra. Qui paga mana.

Objectiu complert. Bassas plega, I qui es posa de lider dels matins? Neus Bonet!! A les tardes fora Llucià Ferrer (va ser un error fitxar-lo, diuen ara) i com que les dones manen, tres a la tarda. No, ni una, ni dues, tres!!. Això és més que quota. Si de cas, a les matinades, també posarem una dona en un programa que li continuarem donant corda, La Nit dels Ignorants.

Ara arriba l'última enquesta d'audiència. Doncs bé, des de les nou del matí i fins el final del dia Rac1, només recollint el que "molesta" a Catalunya Ràdio, ha aconseguit ser líder d'audiència.

Catalunya Ràdio cau com fruita madura, més per despropòsits pròpis que no per encerts dels altres que, l' únic que fan, es recollir tot el que cau i de moment riuen i es freguen les mans, veien com l'imperi que havia estat, cau i cau.

En el proper estudi d'audiències uns ploraràn i d'altres riuràn. Queden tres mesos.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo escolto rac1. Que els bombin