diumenge, 20 de març del 2011

Falta efectivitat

Ahir el Barça va fer un recital de futbol davant els més de 82.000 especactadors que omplien el Camp Nou. Davant hi havia un rival que venia amb poques ganes, el Getafe. En tot moment, el domini de la pilota i el control del partit va ser pel Barça que al minut 16 obria el marcador amb unb gran gol d'Alves des de fora l'àrea. La primera part va ser un constant d'ocasions clares de gol pel conjunt bluagrana, però com ens tenen acostumats, van tornar a fallar i vam arribar a la mitja part amb un resultat curt, per la mínima. A la represa,  el Barça va seguir amb la mateixa contundència contra un rival que no hi posava gaires ganes, al minut 50, Bojan marcava amb la col·laboració d'un defensa madrileny. Amb 2-0, el partit ja es veia encarrilat. Novament, un continu d'oportunitats per tancar el partit d'una vegada per totes i fins i tot per poder golejar. Però aquest Barça no sap tancar els partits i ens fa patir. Als últims minuts, Manu del Moral va marcar el 2-1 que escurçava distàncies i que ens va fer patir durant el temps de descompte. Sense fer gaire cosa, el Getafe havia aconseguit lluitar per sumar algun punt, això no pot ser. L'àrbitre engominat i caspós se li va veure el llautó anticuler i no va xiular un parell o tres de penals a favor del Barça.

Una alineació diferent. Milito que s'aguanta com pot, Adriano que va fer un partidàs defensivament a l'esquerre. Mascherano que demostra qualitat per fer descansar a Busquets i Bojan que es va trobar amb un altre gol de confiança. Villa falla ocasions imperdonables per un davanter del Barça que va costar 40 milions.

El Madrid tampoc no va fallar, ja que jugar al Calderón davant el veí de la ciutat, ja significa automàticamnet sumar els tres punts, ahir no en va ser excepció. A 5 punts i la lliga segueix calenta. Tot i la tristesa per Abidal i les acusacions de dopatge, aquest Barça no ha de decaure.

Pròxim partit després de la seleccions, lliga en joc al Madrigal, partit difícil entre Vila-real-Barça.

Pd: L'altre dia es va celebrar a Nyon el sorteig de la Champions. El Barça li ha tocat al Shaktar Donestk a quarts de final. Un rival amb poca qualitat i teòricament fluix al costat del Barça. Però atenció  amb els golejadors brasilers que tenen i molt de compte amb el partit de tornada que es disputarà allà tres dies abans del Madrid-Barça de lliga. Tot i això, hi ha confiança. El Madrid també va tenir sort i s'enfrontarà al Tottenham anglès. Barça i Madrid es podrien trobar-se a semis, serà espectacular. A l'altre banda, United-Chelsea i Inter-Shalke.