dimarts, 30 d’agost del 2011

Ferm amfitrió

Després de celebrar la Supercopa d'Europa conquistada a Mònaco davant el Porto, amb eufòria, satisfacció i cansanci tocava encarar el primer partit de lliga de la temporada davant un dels rivals teòricament més complicats, el Vila-real. Amb pocs efectius en defensa, Guardiola va preferir canviar de sistema (del 4-3-3 al 3-4-3) abans que donar oportunitat a joves del planter (Fontàs, Bartra o Dos Santos), fet que va sorprendre a bastanta gent. Sense Puyol, Villa, Xavi, Piqué i Alves l'onze titular va brillar sobre la gespa del Camp Nou i va dur a terme una exhibició de futbol impressionant. Sense defensa necessària, un Barça evocat a l'atac va acorralar a un equip de Champions. Taqui-gol constant, oportunitats nombroses i recuperacions de pilota immediata. Al fil del minut 25, una jugada individual de Thiago en la qual els defensors del Vila-real li donaven camp per córrer, el mateix jugador va completar una jugada amb un xut creuat a la porteria de Diego López que va acabar en gol. Festival que continuaria amb un altre gol de Cesc Fàbregas, que tot i el període d'absència s'entén de primeres amb els seus companys, sobretot amb Leo Messi. A la represa, Alexis també es volia estrenar de blaugrana i ho va aconseguir en dos minuts de la segona part. El festival el va tancar l'estrella Messi amb dos gols més que obren la lluita pel pitxitxi (5-0). Maneta il·lusionant però sorprenent davant un rival que prometia lluita.

Gran exhibició de tot de l'equip, especialment de Cesc i Thiago que van anul·lar els dubtes de qui pensa que són incompatibles. Messi, com sempre. Menció especial per Valdés, que va intervenir en una sola jugada, però ho va fer de forma magistral. Com algú comentava ahir, el més preocupant d'aquest Barça és la tos de Guardiola, bona senyal.

La lliga ha obert foc i en tan sols una jornada ja n'hem tingut prou per visualitzar una lliga de dos clubs, sense ningú que pugui fer ombra. O Barça o Madrid, un dels dos serà el campió i es decidirà en els duel directes. Per bo o per dolent del futbol espanyol, ja ens poden anar acostumant a aquest tipus de golejades (Saragossa 0-6 Madrid, Barça 5-0 Vila-real).

Ara toquen seleccions, la propera cita amb el Barça la tindrem d'aquí dues setmanes contra la Reial Societat a Anoeta.

Pd: Per cert, NO AL FUTBOL SENSE RÀDIO

1 comentari:

Albert ha dit...

Llàstima que aquest cap de setmana no hi hagi Lliga. Els culers tenim ganes de seguir veient espectacles com el de l'altre dia.
Va fer bé Guardiola sorprenent Garrido amb aquest sistema. Es va arriscar i va encertar.
Adéu!