dilluns, 29 de març del 2010

Cruyff, el president honorífic

El nomenament de Johan Cruyff com a president d'honor del Barça ha portat crítiques, crítiques justificades. Hi ha arguments per estar en contra d'aquest nomenament, en la situació en què es presenta.

Crec que Johan Cruyff no és un ídol absolut per tot el barcelonisme, el seu suport per Joan Laporta descarat, i en general, el seu caràcter, ens deixen referències d'una persona especial. Aquesta és la primera mancança d'un president d'honor.

Una altra característica és el fet de que el nomenament de Johan Cruyff s'hagi produit ara, just quan queden escassos mesos perquè la junta de l'amic Laporta se'n vagi. Ha tingut 7 anys per decidir-ho i ho ha hagut de fer ara. És evident que està fet en clau electoral, intentant molestar a Sandro Rossell, que no es porta gens bé amb Cruyff i se'l trobaria si guanyés.

Els culers veterans, no hi estan del tot d'acord amb aquesta decisió perquè hi han hagut grans jugadors a la història del Barça com Kubala, César o Samitier però és clar com que Laporta no els ha vist, no compte. Beckembauer, Charlton són estrelles dels seus equips perquè són del club de tota la vida i són idolatrats per la seva afició.

Per últim, no s'ha preguntat als socis, ho ha decidit la junta, més ben dit Laporta. Tot i que, em sembla que és un càrrec honorífic que no s'ha de fer gran cosa.