diumenge, 12 de febrer del 2012

Congelats i a10 a la lliga

Adéu a la lliga. Una afirmació contundent que va sortir de la boca de gairebé tots els culers anit quan s'acabava el partit entre l'Osasuna i el Barça. Sabiem que seria un partit incòmode de jugar, ja que hi havia cansanci i les condicions climatològiques no afavoriren al joc blaugrana, però poc ens pensàvem tots plegats que el Barça no sumaria ni un punt. Guardiola deixava a Xavi, Iniesta i Cesc a la banqueta, és a dir tres pilars fonamentals descansant. Sergi Roberto tenia la titularitat i Pedro tornava a jugar després d'un mes lesionat. Com ja comencem a estar-hi acostumats, el conjunt blaugrana va sortir al terreny de joc amb una empanada considerable. No aconseguien tenir la possessió ni el control del partit. L'Osasuna se sentia còmode i va aprofitar dues accions d'atac per marcar 2 gols en 22 minuts on la defensa del Barça va destacar per les seves errades de col·locació i marcatge. En el segon gol, el conjunt navarrès va poder centrar tranquil·lament i Leckic va poder marcar plàcidament davant Gerard Piqué, que va actuar de forma horrible durant tot el partit. Vaja, que a sobre del fred també s'havia de combatre contra l'Osasuna que obligava al conjunt blaugrana a remuntar. Primera part desastrosa en la qual només Alexis va mostrar una mica de perill mentre Messi va estar desaparegut i Pedro lamentablement erràtic. A esperar una proesa en el segon temps. L'entrada dels joves Cuenca i Tello va donar oxígen i noves idees a un Barça irreconeixible. Un gol d'un lluitador Alexis donava esperances de remuntada però aquestes s'esvaïen amb una nova errada, aquesta vegada de Valdés que regalava la pilota al contrari perquè els navarresos marquessin el 3-1. Tot i que  el Barça va assetjar la porteria d'Andrés Fernández fins el final i que Tello va escurçar distàncies, la mala sort, el mal arbitratge i sobretot el mal joc inicial van condemnar al Barça a la derrota. Uns quants punts a destacar:

-El gran problema d'ahir del Barça va ser la mala defensa que va provocar els tres gols del contrari. Gerard Piqué no va saber treure la pilota conduïda, no va saber marcar al seu rival i no va saber fer les passades cap al mig del camp, tot errades d'imprecisió. Els laterals, Alves i Abidal també van estar regalant pilotes en tot moment. Ahir, que Mascherano va ocupar la posició de pivot defensiu, es va trobar a faltar considerablement que l'argentí no estigués fent de central, més endarrerit que ahir.

-Curiosament, a part d'Alexis, els jugadors més actius i revolucionaris van ser els joves del planter Isaac Cuenca i Cristian Tello. El de Reus, va sentir-se còmode a l'extrem dret i des d'allà podia centrar tota pilota que li arribava. Tello va encertar en gairebé totes les accions en que va participar i va aconseguir un bon gol, retallant i rematat fort. Veient el contrast d'aquestes dues perles al costat de la mala temporada de Pedro, convida a pensar que aquests dos nois haurien de tenir un paper protagonista més important que el canari, que estar malament. Pedrito només va demostrar el millor de sí en la primera temporada de Guardiola i punt. Toca renovació, qui està millor ha de jugar, menys vaques sagrades.

-Leo Messi es mereix un tema a part. Com vinc defensant, crec que l'argentí necessita un descans immediat. Aquest jugador disputa dos partits per setmana de 90 minuts cadascun sense possibilitat de descansar. Messi estar col·lapsat físicament i psicològicament i no agafarà forces noves fins que no pugui estar a la banqueta algun dia. Sabem que ell sempre vol jugar, però pel seu bé necessita ser suplent algun dia.

-Els còrners és un tema que gairebé ningú té en compte, però és preocupant. Excepte un parell de gols de Puyol a la sortida de còrners trets per Cesc, el Barça no remata mai els còrners i sempre acaba sent pilota pel rival, que normalment rebutja la pilota.

-La mala sort també es va conjurar contra el Barça. Mentre Osasuna marcava en gairebé cada acció d'atac, els blaugranes necessiten un munt d'ocasions per transformar-les en gol. Un equip d'elit no pot errar tant. Un dia pots tenir mala sort, però si et passa cada dia, probablement serà culpa teva.

-Per acabar-ho de rematar, les targetes van afectar al Barça. Alves li van treure la cinquena groga i no jugarà contra el València la pròxima jornada. Mascherano va ser castigat amb expulsió al túnel de vestidors després de perdre els nervis i insultar l'àrbitre.

En fi, que el Barça va perdre ahir les poques possibilitats que tenia d'aconseguir el títol de lliga, que 4 anys després sembla que tornarà en mans de l'etern rival. Un equip que vol guanyar el torneig de la regularitat no pot perdre tants punts a fora de casa. Ara la lliga agafarà una nova dimensió, el Madrid ho veurà guanyat i el Barça ho veurà acabat. Potser la relaxació blanca podrà dur a la pèrdua de 10 punts (ho dubto), però el Barça no transmet la confiança suficient per lluitar fins el final. A pensar en la Copa i la Champions, la corona europea crea més expectació. No es pot guanyar tot però cal autocrítica per aguantar fins a finals de temporada amb la il·lusió intacta de voler continuar conquerint el món del futbol. 

PD: A tot això, esperem que Guardiola renovi. Ara ja és massa tard i seria de covard, no continuar un any més.

1 comentari:

Albert ha dit...

A mi també em preocupa això dels córners.
El pitjor de tot és que mai no hem guanyat la Champions sense guanyar la Lliga. Cal regularitat a tot arreu.
Adéu!